Ablakfóliázás - épületüveg fóliázás

A nap fontos szerepet játszik a földi élet szempontjából, de a túl sok napsugárzás kellemetlen és káros is lehet. A fóliák felszerelése már beépített üvegszerkezetekbe is lehetséges, így hatékony védelmet nyújtanak a Nap káros hatásaival szemben új és régi épületek esetén is. Normál üvegszerkezeten akár több mint 80%-át visszaverik a teljes napenergiának, 99,9%-ban kiszűrik az UV sugarakat és akár 40%-kal javíthatják az üvegszerkezet „U” értékét, mely jelentős téli hőszigetelési hatékonyságnövekedést eredményez.

Ablakfóliával elérhető előnyök:

Hővédelem

A korszerű hőszigetelő üvegszerkezetek csökkentik a téli fűtési költségeket, de nyáron beengedik és benntartják a hőt. A LLumar hővédő fóliák alacsony szoláris hő gyarapodási tényezőjének köszönhetően csökkenthető a beáramló napenergia mennyisége, így mérsékelhető a belső felmelegedés.

 • Optimalizált munkakörülmények
 • Csökkenti a belső hőmérsékletet
 • Optimalizálja a légkondicionálók működését így csökkenti a kiadásokat
 • Kellemesebb környezet hatásosabb munkavégzést tesz lehetővé

Energiatakarékosság

Nyáron a légkondicionáló használata, télen a fűtési költségek jelentős terhek a vállalkozások és a háztartások szánára. A szigetelő LLumar fóliák hatékonyan javíthatják az üvegszerkezetek „U” értékét, így csökkentik a téli hőveszteséget, valamint hatásos napenergia visszaverésének köszönhetően mérséklik az épületek nyári felmelegedését.

 • Minden évszakban alkalmazható
 • Csökkenő fűtési és hűtési költségek
 • Kisebb környezetterhelés az alacsonyabb energiafelhasználásnak köszönhetően

UV védelem

A LLumar fóliák akár 99,9%-ban visszaverik a káros UV sugarakat, így jelentősen lassítják a kirakatban elhelyezett áruk fakulását, valamint a berendezési tárgyak tárgyak számára is hatásos védelmet nyújtanak az öregedés és fakulással szemben. Múzeumok és galériák esetén védelmet nyújtanak a sok esetben pótolhatatlan értékek számára. A LLumar fóliákkal jelentősen mérsékelhető a testünket érő UV sugárzás mennyisége, így csökkenthető a különböző bőrbetegségek vagy szemkárosodások kialakulásának valószínűsége. Alkalmazásuk fontos lehet kisgyermekes családoknál, mivel a gyermekek bőre és szeme érzékenyebb mint a felnőtteké.

 • Értékeink fakulás és öregedés védelme
 • Egészségvédelem

Biztonság és védelem

A biztonsági fóliák védelmet nyújtanak az üvegtörés esetén a széthulló szilánkok okozta sérülésektől. A fóliák segítségével az üvegfelületek bármikor utólagosan is elláthatók megfelelő védelemmel, így teljesítik a munkahelyekre oktatási és egyéb közintézményekre vonatkozó 28/2007.(IX.29)SZ.M.M rendeletet, valamint rendelkeznek az EN 12600 minősítésekkel is.

Betörések esetén is hatásos védelmet nyújtanak a biztonsági fóliák, jelentősen lassítva a behatolást. Rendelkeznek EN356 minősítéssel valamint a MABISZ ajánlásával is. Biztonsági szempontból legtöbbször alacsonyabb kockázati besorolásba kerül a fóliázót üvegfelületekkel ellátott épület, ami kedvezőbb feltételeket jelent.

Betekintésvédelem

A belső üvegszerkezetekkel rendelkező irodák, nyitott tereket eredményeznek, de ennek a hátránya is megvan. A megfelelő fóliák felhasználásával, megtartva az üvegfelületek biztosította modern megjelenést leválaszthatunk tereket, mindemellett akár biztosítva az egyirányú átláthatóságot. Az ilyen „detektív” üveg kialakítások üzletek vagy közületi intézmények esetén is hasznosak lehetnek.

– Részleges vagy teljes belátásvédelem
A fóliák diszkrét teret biztosítanak, miközben a kilátást nem gátolják

Fényvédelem

A monitorokon megjelenő tükröződés és fényvisszaverődés nehezebbé teszi a munkahelyi körülményeket, valamint a lakásban is zavaró lehet a túlzott fénymennyiség.

 • Optimális fénymennyiség biztosítása, kedvezőbb körülmények
 • Védelem a szemnek

Dekor és Design

Üzletek és irodák kialakításánál fontos lehet az egyéni vagy éppen egységes arculat. Az üvegfelületeken matt, színes vagy mintás fóliákkal különféle megjelenések alakíthatóak ki. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.

Ablakfóliázás

Kérjen tőlünk árajánlatot!